Skip to content

Fadder?

20/07/2005

Eg tok ei ganske så moden (det heiter vel eigentleg «mogen») avgjersle i sommar. Eg bestemte meg for å bli fadder for Vivian Espinoza Arteaga, 5 år gamal frå Guayaquil i Equador gjennom Misjonsalliansen. For 175 kroner i månaden er eg med på å støtte Vivian og nærmiljøet hennar. Interessant? Kontakt meg dersom du vil bli fadder, då. 🙂

Det er forresten i dette strøket Anne Siri skal vere neste år. Kjekt å på ein måte vere knytta til det sånn…

Som fadder i Misjonsalliansen kan du bidra til at barn i Bolivia, Brasil, Ecuador, Filippinene og Kina får en bedre framtid.

Du får bilde av og opplysninger om en bestemt gutt eller jente og betaler bare 175 kroner i måneden, eller mindre enn 6 kroner dagen, for at dette barnet skal få hjelp. Pengene går ikke direkte til barnet, men til prosjektet barnet er en del av. Dette innebærer at også barnets familie og lokalsamfunn får hjelp på ulike måter alt etter prosjektets omfang og særpreg. Skolegang og helsetilsyn er imidlertid faste komponenter i samtlige prosjekter.

Misjonsalliansens arbeid i Ecuador ligger i storbyen Guayaquil. Slumområder omkranser byen, og Misjonsalliansen jobber i to av dem: Isla Trinitaria og Paraiso. Områdene preges av stor mobilitet.

Kriminaliteten er høy, og kulturen preges av den sterkestes rett.
Arbeidet i Guayaquil ble først etablert i 1994 og er organisert i to hovedprogrammer: mikrokreditt og diakonalt samfunnsarbeid. Målet er at både enkeltindivider, skoler, kirker og organisasjoner på sikt skal kunne stå på egne ben. Utdanning viser seg å være et effektivt redskap for utvikling, og Misjonsalliansen satser også i slummen i Guayaquil på skole og utdanning. Store deler av dette arbeidet finansieres av midler fra faddere i Norge.

Misjonsalliansen samarbeider med flere skoler i slummen, og store deler av midlene går til forbedring av barnas undervisningsforhold, til lege- og tannlegetilsyn. I tillegg prioriteres ulike typer kursvirksomhet både for foreldre og lærere.

De fleste foreldrene i slummen har gjort seg avhengige av barna når det gjelder familiens inntekter. Et viktig mål er derfor å legge til rette for at flere barn skal kunne få muligheten til å gå på skolen og etter hvert også få seg en høyere utdannelse. Da er det avgjørende at foreldrene ser betydningen av dette. Holdningsskapende arbeid vektlegges derfor også i prosjektene i Guayaquil.

Det jobbes også for at foreldre og lærere i større grad skal få del i utviklingen av skolen, og målet er at de etter hvert skal være godt rustet til selv å skape utvikling. Prosjektene legger også til rette for at skolene ikke utelukkende benyttes til undervisning for barna, men også for foreldrene. Mange av dem kan ikke lese og skrive, og det satses derfor på alfabetiseringskurs.

I tillegg legges det vekt på å stimulere foreldre og lokalsamfunn til inntektsskapende virksomhet. Slummen i Guayaquil er ubarmhjertig og fattigdommen stor. Mange familier strever med å dekke basisbehov. Støtten utenfra er derfor helt nødvendig, men vi ser at mange har initiativ og ressurser om de bare får muligheten.

[misjonsalliansen.no]

Advertisements
No comments yet

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: